HORTEN

STED: Hellerup
OPDRAGSGIVER: Advokatselskabet Horten
PROGRAM: Research, programmering, udbud, lejerrådgivning, indretning
STØRRELSE: 9.000 M2
STATUS: 2010
SAMARBEJDSPARTNERE: Projekterende arkitekt: 3XN

Konkurrencen blandt advokatfirmaer er hård og vedvarende, hvilket stiller store krav til deres organisation og tilpasningsevne. Derfor bør arkitekter ikke se bygninger som statiske værker, når de designer til denne type virksomheder, men som dynamiske elementer som kan transformeres efter de menneskelige behov. Da SITE som arkitekter for Advokatselskabet Horten begyndte at arbejdede med deres nye domicil i Hellerup, stod det derfor hurtigt klart, at arkitektens rolle, ikke var at tegne et arkitektonisk værk, men mere et rummeligt hus, som kunne skabe de ideelle rammer for Hortens virke.

Der tales meget om den værdiskabende arkitektur, som om arkitektur alene kan skabe værdi. Det svarer lidt til 70'ernes arkitekter som troede at arkitektur kunne ændre folks politiske overbevisning, hvilket ingen tror på i dag. Det er mennesket som i de rette omgivelser kan være værdiskabende. Arkitektur kan skabe de ideelle rammer for menneskelig udfoldelse, lige meget om det er et kontorhus, et plejehjem eller en bolig. SITE arbejder med arkitekturen så den tilpasser sig sin bruger, bygningen forsøger ikke at presse et dogme, en følelse, eller en politisk holdning ned i halsen på bygherren, men skaber rammerne for et godt liv, en produktiv virksomhed eller en indholdsrig skoledag. Når arkitektur tager sig selv alt for alvorligt, dør legen og dermed kan man ikke skabe glæde for alle dem som dagligt bruger bygningen.

Hortens domicil er et fleksibelt kontorhus, hvor forskellige effekter i indretningen i samspil med de forskellige funktioner, giver plads til at advokaterne kan være værdiskabende for deres kunder.

Tag med på en rundtur i Hortens domicil og oplev bygningens rumlige dynamik.

exteriør 1
img_horten04_1200_980px
img_bg_horten03_1200
Horten_Lawfirm1 copy_1200
interiør_1200_3
diagram form
interiør_1200_2
Thumbnail_1200