Folke Bernadottes Allé

STED: Østerbro, København
OPDRAGSGIVER: Aller
PROGRAM: Bygherrerådgivning, totalrådgivning, skitsering, brugerproces, projektering, tilsyn
STØRRELSE: 3.000 M2
STATUS: 2014-2016
SAMARBEJDSPARTNERE: Strunge Jensen rådgivende ingeniører

SITE renoverer og ombygger Folke Bernadottes Alle 5-7, som er en smuk bevaringsværdig ejendom fra slutningen af 1800-tallet beliggende langs banelegemet ved Østerport Station.
Der har været stor fokus på at fremdrage og understrege historiske værdier på en ejendom i høj bevaringskategori, og samtidig tilføre ejendommen en ny og dynamisk tagetage, og et moderne kontormiljø i bygningens indre. Bygningen har oprindeligt været et godstransportlager med tilhørende kontorer ovenover, og er opført i tidens karakteristiske sværmeri for ”almuestil” med træværksdetaljer i udhæng og ornamenter i murværket. Aller ønsker at indrette ejendommen til kontorformål, med flere lejere, herunder Nyhavn Rejser, ejet af Aller.

Ud fra Allers ønske om at optimere arealerne, foreslog SITE at fjerne taget på den høje del af bygningen og etablere en ny forhøjet tagetage, som kunne fungere som fuld etage i stedet for loftetage.

SITE har tilført bygningen en nutidig fortolkning af datidens omhu for detaljer og materialer, med fokus på at fremhæve bygningens kvaliteter og samtidig tilføre moderne elementer, der understøtter kontorindretningen og giver visuelle kontraster.

1-FREM-sydfacade
1-EKS-sydfacade
6-FREM-møderum03
projekt02_1200
7-FREM-vindue detalje
projektbillede front